Дорогі брати і сестри! Сьогоднішнє свято має важливий глибинний зміст та стосується кожного, без виключення. Бо кожен, рано чи пізно, зустрінеться з Богом. І свято Стрітення – саме про нашу зустріч з Господом.

Просто пам’ятайте: Бог завжди поруч, ненав’язливий і терплячий. Він завжди чекає на нас, і як тільки ми захочемо Йому довіритись, Він піде нам назустріч і обійме, як люблячий Батько свою дитину. Але Він ніколи не порушить нашої свободи і чекатиме, поки ми самі покличемо Його – відчинимо двері свого серця.

У кожного зустріч з Богом відбувається по-особливому. Це завжди духовна переміна, освітлена мить життя. Цей унікальний момент хтось може відчути у храмі, під час молитви чи сповіді. Або ж під час Причастя Животворчих Таїн Тіла і Крові, коли Господь дарує той невидимий дотик Його благодаті. Також зустрічі з Богом ми можемо сподобитися і в будь-який інший момент, коли робимо добрі справи та допомагаємо нашим ближнім – як заповідав нам Господь Ісус Христос.

Нині, під час війни, горя і страждань, такі благословенні миті є ще більш відчутними. Як говорять: «В темні часи по-особливому видно світлих людей». Такі люди освітлені божественною благодаттю, вони зустріли Бога у своєму серці і тепер «світять» у темряві, освічуючи шлях й іншим. Тож, відзначаючи свято Стрітення Господнього, відкрийте свої серця для справжньої світлої зустрічі з Богом!