Протоієрей Роман Будзинський закликає братів і сестер у Христі не забувати про значення нашої віри в Бога та захищати і прославляти наше Православ’я. Він нагадує про складний період, який переживає Україна, і закликає нас бути сильними в ці важкі історичні часи, підтримувати наших воїнів та захищати нашу культуру, історію та Православ’я. Проповідник закликає молитися разом за нашу країну та показувати світу, що українці – це народ зі сильною вірою та непохитним духом.

Проповідь виголошена протоієреєм Романом Будзинським у храмі Святих Жінок-Мироносиць

Дорогі брати і сестри у Христі,

Сьогодні ми зібралися, щоб відзначити торжество Православ’я. Це свято нагадує нам про те, як важливо захищати та прославляти нашу віру в Бога.

Православ’я – це не просто релігія, а ціла філософія життя, яка дає нам розуміння нашого місця в світі та нашого призначення на землі. Ми повинні пам’ятати, що наша віра заснована на непохитному фундаменті Святого Письма та Традиції Церкви.

Протягом багатьох століть, Православ’я було істинним світлом в темряві світу, що знаходився в гріховному стані. Від найдревніших часів, наша Церква зберігала правду Христа та передавала її з покоління в покоління.

Сьогодні, ми живемо в дуже складному світі, де релігійні принципи та цінності часто порушуються. Але ми, як практикуючі члени Православної Церкви, не повинні зневірятися. Навпаки, ми повинні підтримувати свою віру та прославляти її на кожному кроці.

Ми маємо зберігати та передавати традиції наших предків, щоб зберегти непохитний зв’язок з нашим коріням та забезпечити нашому майбутньому поколінню тверду віру у Бога. Це необхідно, щоб наша Церква залишалася невмирущою і несла віру Христа в світ.

Дорогі брати і сестри, наша віра в Христа та наше Православ’я – це наша найбільша духовно скарбниця. Ми маємо захищати цей скарб від будь-яких атак і не дозволяти, щоб наша віра стала жертвою сучасного світу. Наше торжество Православ’я повинно бути ознакою нашого зміцнення, нашої єдності та нашої віри у Бога.

Для цього ми повинні жити відповідно до нашої віри та показувати світу, що віра в Бога – це не щось застаріле чи неактуальне, а щось, що може дати справжнє щастя та мир нашим життям. Ми повинні бути світлом і дороговказом до спасіння у цьому світі, де так багато людей шукають сенс життя.

Тому, дорогі брати і сестри, не забуваймо про нашу віру, про наше Православ’я. Зберігаймо її, практикуймо її та прославляймо нашу автокефальну Православну Церкву в усьому, що ми робимо. Нехай наше торжество Православ’я буде свідченням нашої віри та нашої внутрішньої сили, яка допоможе нам у подоланні всіх труднощів та перешкод на нашому життєвому шляху.

Так, дорогі брати і сестри, наша країна Україна зараз переживає складний період. Молоді воїни віддають свої життя на передовій, захищаючи нашу країну від зовнішньої агресії.

Але наша віра та патріотизм дозволяють нам не зневірятися та залишатися сильними в ці важкі історичні часи. Ми повинні пам’ятати, що наші воїни борються не тільки за нашу країну, а й за правду, справедливість та гідність кожного українця.

Ми повинні пишатися тим, що ми українці, та захищати нашу культуру, нашу історію та наше Православ’я. Ми повинні підтримувати наших воїнів у молитвах та на словах, допомагати їх родинам та вшановувати пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу країну.

Давайте молитися разом за нашу країну та за мир у світі. Нехай Бог благословляє нашу країну та наших воїнів, а ми, як представники автокефальної Православної Церкви України, маємо продовжувати прославляти нашу віру та показувати світу, що українці – це народ зі сильною вірою та непохитним духом.

Хай Бог благословить нас усіх, нашу Українську Православну Церкву та наші душі, щоб ми могли продовжувати жити відповідно до Його волі та передавати нашу віру на майбутні покоління. Амінь.

Джерело-https://p-uapc.te.ua/