Молитва важлива для православних віруючих, особливо в часи небезпеки для Батьківщини. Ця стаття розглядає силу молитви та її роль у єднанні, захисті і миротворенні.

Благословення та Надія в Молитві за Батьківщину

Молитва – це наймогутніший інструмент, який ми, православні віруючі, маємо в своєму розпорядженні. Коли наша Батьківщина перебуває в небезпеці, молитва стає нашим засобом об’єднання і джерелом надії на Божий захист.

Схоже, нам дано величезну можливість подібно до Мойсея підносити руки до Всевишнього, і наша віра в Бога, який вчує нас любити один одного і молитися за мир, дозволяє нам просити за нашу рідну Україну. Ми несемо відповідальність перед Богом за благословення нашої країни та її людей. Молитися за державу – це дар життя, яке ми можемо принести своєму народові.

Молимось, щоб Бог зміцнив нас в цей важкий час. Ми просимо Бога благословити нашу державу і зміцнити її в боротьбі з будь-якою небезпекою. Ми благаємо про мир і справедливість, про захист наших захисників і перемогу над ворогом.

У молитві ми також просимо про примирення і злагоду, бо мир – це найвища цінність. Ми сподіваємось, що наші молитви допоможуть змінити враження і призвести до миру.

Ми знаємо, що влада і сила належать Богу, і ми віримо в Його незмірну милість і благосклонність. Тому ми продовжимо молитися і вірити, що наші прохання будуть почуті.

В цей важкий час молитва є нашим об’єднавчим фактором і нашою надією. Нехай Бог благословить нашу Батьківщину, наш народ і несе нам мир і захист. Амінь.

НАШ ТЕЛЕГРАМ

МОЛИТВА

КОЛИ БАТЬКІВЩИНА В НЕБЕЗПЕЦІ

Господи Боже наш, Ти вислухав Мойсея, коли він до Тебе підносив руки, і народ ізраїльський зміцнив на амаликитян, озброїв Ісуса Навина на битву та повелів сонцю спинитися. Ти й нині, Владико, почуй нас, що молимося до Тебе. Зміцни силою Твоєю наш побожний український народ, благослови його справи, примнож славу його перемогою над ворогом, зміцни всемогутньою Твоєю правицею нашу державу, збережи військо, пошли ангела Твого на зміцнення захисників народу нашого, подай нам усе, що просимо для спасіння; примири ворожнечу і справедливий мир утверди. Піднеси, Господи, невидиму правицю Твою, яка завжди рабів Твоїх в усьому охороняє. Тим же, кому судив Ти покласти душу свою на війні за віру православну, побожний народ наш і державу, прости їхні провини і в день праведної Твоєї відплати подай вінці нетління. Бо Твоя є влада, Царство і сила, від Тебе допомогу всі приймаємо, на Тебе надію покладаємо і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Джерело – Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія