На Тернопільщині віряни зможуть прикластися до святих реліквій протягом тижня.

Мощі Святих будуть доставлені 11 травня з Києва до Тернополя, де перебуватимуть в храмі святих Жон-Мироносиць с.Почапинці до 19 травня, щоб «нагадати всім християнам про реальність євангельської звістки і оживити в серцях вірян пам`ять про Бога».

Головна мета привезення мощей преподобних і богоносних отців-православних та чесних мощей святої Марії Магдалини до Тернополя полягає в бажанні надати православним християнам можливість почерпнути духовну втіху та радість, особливо в цей непростий історичний час для нашої багатостраждальної Батьківщини.

Важливо, щоб наш віруючий народ відчув, що в тих випробуваннях, які ми переживаємо, ми не одні, – нам співстраждають, за нас моляться, адже Церква – Тіло Христове, в якому коли страждає один член, йому співстраждають інші (1 Кор. 12. 26).

Зустріч святині відбудеться 11 травня о 9 год. на території парафії святих Жон-Мироносиць Православної Церкви України села Почапинці Тернопільської області за сприяння духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія – митр. прот. о. Романа (Будзинського).

Для поклоніння вірян будуть доступні чaсточки мощей святої рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини , преподобних і богоносних отців Іова Почаївського (+1651), Іоана Київського (+1902), Кукша Одеського (+1964), Олексія Карпаторуського (+1947), Феофіла Китаївського (+1853), Варсанофія Херсонського (+1954), Іова Угольського (+1985), Амфілохія Почаївського (+1971), Ілія Макіївського (+1946), Гавриїла Афонського (+1901), Феофана Рихловського (+1977)

Невипадково саме після Великодня на тернопільчан чекає непересічна подія – вперше в третю неділю після Пасхи коли вся повнота нашої Церкви святкує пам’ять святих Жон-Мироносиць буде доставлено частички мощей дванадцяти святих-православних для поклоніння.

З графіком перебування ікон з мощами святих на Тернопільщині можна ознайомитися за посиланням.

Прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ